Virüsün gorillerde de insanlardaki gibi öksürük, halsizlik, burun akıntısı gibi benzer semptomlarına neden oluyor.
ABD Tarım Bakanlığı, San Diego hayvanat bahçesi safari Parkı’ndaki 3 gorilin koronavirüse yakalandığını bildirdi. Hayvanat bahçesi müdürü Lisa Peterson, 8 kişilik bir grupta yaşayan bu 3 gorilin iyileşmelerinin beklendiği ifade etti. Bakıcıların, grup halinde yaşayan 8 gorili bir arada tutara, onları yakından gözlemlemeye karar verdiklerini bildirdiler.
Hayvanat bahçesi müdürünün açıklamasına göre gorillerin, hastalığı semptom göstermeyen bir hayvanat bahçesi işçisinden kapmış olabileceği düşünülüyor.
Popüler bilim platformu olan Evrim Ağacı’na göre, hasta goriller; kaplanlar, aslanlar, vizonlar, kar leoparları, köpekler ve evcil kedilerden sonra koranavirüsü doğal yollarla kapan ve teyit edilen 7. hayvan oldu.
Bu hayvanlar arasında virüsün sadece vizonlardan insanlara bulaşabildiği vakalara rastlanmıştır. Diğer hayvanların bulaştırıcılığı hakkında kesin bir kanıt henüz bulunmamaktadır.