Salihli halkından JES’e karşı basın açıklaması

Manisa’nın Salihli ilçesinde kurulmak istenen Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) karşı Salihli halkı düzenlenen basın açıklamasında bir araya geldi.

06 Eylül 2019 40 0

Salihli Çevre Derneği tarafından yapılan açıklamada, topraklarımız, ormanlarımız, dağlarımız, derelerimiz ve toplumsal yaşam alanlarımız tamir edilemez biçimde tahrip ediliyor denilen açıklamada, “Kamusal ve doğal alanlarımız hukuk dışı uygulamalarla ve zorla elimizden alınarak halk sağlığı, gıda güvenliği ve gelecek kurgumuz feda edilerek şirketlere devrediliyor” denildi.

Açıklamada, “Sermayenin çıkarları gözedilerek sürdürülen politikalar, canlı yaşamını, halk sağlığını, halkın sağlıklı gıdaya ulaşımını, güvenli yaşam olanaklarını ortadan kaldıracak biçimde yasadışı, şiddet ve zor yöntemiyle hayata geçirilmeye çalışılıyor. Kaz dağları,Çaldağı, Murat Dağı, Munzur yaylaları, Karadenizin akarsuları, Salihli’nin üzüm bağları, ülkemizin her tarafı madebnler, taşocakları, HES’ler, JES’ler ile kuşatılmış ölümcül abluka altında” ifadelerine yer verildi.

Halk sağlığının JES projeleriyle tehdit edilmesine ancak dayanışmayla karşı durulabileceği belirtilen açıklamada, “Herkesi bu ülkenin topraklarına, ormanlarına, dağlarına olan insanlık borcunu ödemek üzere mücadeleye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Eylemde Halkın Kurtuluş Partisi tarafından “Parababaları insana, hayvana, çevreye, tarihe ve doğaya düşmandır! SALİHLİ ÜZÜM BAĞLARI VE TARIM ALANLARI PARABABALARINA PEŞKEŞ ÇEKİLEMEZ” pankartı da açıldı.

BENZER KONULAR
YORUM YAZ